Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (14.02.2021)
21.02.2021 -
W dniach od 7 do 14 lutego 2021 r. odnotowano wzrost większości cen przetworów mleczarskich w Polsce w skali tygodnia. Jedynie cena mleka w proszku oraz śmietany i śmietanki zmalała. Za to cena kefiru pozostała niezmienna.
Ceny przetworów mleczarskich
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
- cena – 1,97 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
Ceny mleka spożywczego UHT:
- cena – 2,14 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Ceny jogurtu naturalnego:
- cena – 4,30 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,3%
Ceny kefiru:
- cena – 2,80 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym - bez zmian
Ceny śmietany i śmietanki:
- cena – 7,01 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
Ceny masła:
- cena – 16,24 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Ceny mleka w proszku:
- cena – 10,40 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%
Ceny mleka zagęszczonego:
- cena – 7,41 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 12,3%
Cena serwatki w proszku:
- cena – 3,50 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,5%
(21.02.2021 za gospodarz.pl)