IX Świąteczne Forum 100

12 grudnia 2018 w Hotelu Bellotto w Warszawie odbyło się IX Forum 100 wyjątkowo w świątecznej odsłonie. Forum zorganizowane zostało przez Polski Związek Producentów Żywności Związek Pracodawców, a prowadzili je Agnieszka Kępińska-Sadowska i Andrzej Gantner. Tegoroczne Forum 100, w związku ze 100-leciem odzyskania niepodległości, poświęcone było nawykom żywieniowym sprzed 100 lat.

Zaproszonych gości powitali Agnieszka Kępińska-Sadowska i Andrzej Gantner.

Małgorzata Skoneczna, prezes Polskiej Federacji Producentów Żywności Związek Pracodawców, złożyła zaproszonym gościom życzenia świąteczne.

– Z okazji świąt chciałabym życzyć dla wszystkich z państwa tego co jest najważniejsze – chwil wspólnie spędzonych z bliskimi. Bo te chwile są najcenniejsze. One są najważniejsze. One nam dają tak naprawdę siłę do działania na polu zawodowym i w innych naszych działaniach codziennych – powiedziała Małgorzata Skoneczna.

Agnieszka Kępińska-Sadowska i Andrzej Gantner omówili kilka przepisów z książki kucharskiej „Kuchnia dwudziestolecia. Co i jak jadano. 100 najlepszych przepisów” autorstwa Agnieszki Jeż-Kaflik, która została zaproszona do dyskusji na temat polskiej kuchni. W rozważaniach na temat kuchni polskiej udział wziął również dziennikarz Łukasz Modelski.

 


Współpraca