Lunch Box z warzywami i sosem serowym

Składniki:




  • 100 g dowolnego serka topionego marki Sertop

  • 100 ml mleka

  • 4-5 różyczek kalafiora

  • 1 marchewka

  • 1 gałązka selera naciowego

  • 4 cm kawałek rzepy

  • ½ kalarepki

  • przyprawy: sól, pieprz



Przygotowanie:

Serek gotujemy z mlekiem w garnuszku do momentu połączenia się składników. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany sos przelewamy do pojemniczka i po wystudzeniu przekładamy do pudełka na lunch.

Kalarepkę, marchewką i rzepę obieramy ze skórek, a następnie razem z selerem naciowym kroimy w słupki. Tak przygotowane warzywa przekładamy z kalafiorem do pudełka z sosem.

Smacznego!

Więcej przepisów na www.serkiwkuchni.pl oraz www.sertop.com.pl

 


Współpraca