Majonez Kielecki z papryką chipotle nagrodzony
Podczas XXVI Międzynarodowych Targów Biznes – Żywność – Medycyna, które odbyły się w Rzeszowie, firma WSP „Społem” otrzymała Złoty Medal za swój najnowszy produkt, czyli Majonez Kielecki z papryką chipotle. Połączenie klasycznego, polskiego majonezu oraz elementów kuchni latynoskiej podbiło podniebienia jurorów rzeszowskiego konkursu.
W dniach 8–9 listopada 2023 w Rzeszowie miały miejsce Międzynarodowe Targi Biznes – Żywność – Medycyna – Auto Flota. W wydarzeniu wzięło udział ponad 300 wystawców z Polski i zagranicy, odbył się też kongres FMCG oraz loteria dla składających zamówienia, a także wręczono Złote Medale dla najlepszych produktów z branży spożywczej. Najnowsza wersja Majonezu Kieleckiego z wędzoną papryką znalazła się w trzydziestce nagrodzonych, zdobywając certyfikat, pamiątkowy medal oraz prawo do używania znaku w komunikacji marki.
– Dziękujemy Kapitule Konkursu, przedstawicielom branży oraz władzom regionu za docenienie naszego produktu. Nasz najnowszy majonez z papryką chipotle łączy w sobie doskonałej jakości polski majonez i nieoczywiste smaki rodem z kuchni latynoskiej. Ponadto wyróżnia się na sklepowych półkach ciekawym kolorem oraz charakterystyczną, nowoczesną etykietą. Warto podkreślić też fakt, że wyrób zawiera tylko jajka pochodzące z chowu ściółkowego – mówi Adam Jamróz, prezes zarządu WSP „Społem”.
Majonez Kielecki z papryką chipotle wyróżnia się dymną nutą pikanterii, którą zawdzięcza ognistej papryce chipotle oraz sosowi adobo. Doskonale sprawdzi się nie tylko do dań pszennych, np. tortilli, czy owoców morza, ale także nachosów, hamburgerów, hot-dogów, kanapek oraz wielu innych specjałów.
Więcej o wydarzeniu: https://targispecjal.pl/
(Informacja WSP „Społem”)