Marcin Wawrzeń Country Managerem Restaurant Club

Od kwietnia nowo powstałe stanowisko Country Managera w spółce Restaurant Club (organizator największych festiwali restauracyjnych w Polsce, m.in. Restaurant Week, Fine Dining Week, Delivery Week, Cocktail Festival) objął Marcin Wawrzeń, wcześniej Head of Restaurants. Będzie zarządzał ogólnopolskimi projektami festiwalowymi, operacyjnym prowadzeniem zespołów regionalnych, koordynacją rezerwacji w całym kraju oraz doradztwem dla Zarządu.

– Marcin Wawrzeń pracuje z nami od wielu lat i przeszedł wszystkie szczeble w naszej festiwalowej organizacji. W tym czasie także nieustannie się szkolił i rozwijał, przejmując odpowiedzialność za kolejne obszary działalności. Jako szef Zespołu Restauracyjnego od lat był jedną z najważniejszych postaci Restaurant Week, który dziś staje się Restaurant Clubem. Oddanie pełnej kontroli nad projektami festiwalowymi, oprócz Cocktail Festivalu prowadzonego od początku przez Maxa Pollo, to nie tylko naturalna konsekwencja dotychczasowej wspólnej pracy, ale i pewność dalszego rozwoju i najwyższej jakości festiwali restauracyjnych – komentuje Maciej Żakowski, organizator RestaurantWeek.pl i Co-Founder Restaurant Club.

To ogromna przyjemność móc objąć nowe stanowisko i przejąć stery w zarządzaniu flagowymi projektami firmy w tak istotnym momencie. Z niecierpliwością czekałem na ten etap, w którym powrócimy do pełnej operacyjności i znów będziemy mogli, wspólnie z najlepszymi restauracjami, podbijać serca gości i ponownie na szeroką skalę popularyzować chodzenie do restauracji. W obecnych czasach, kiedy gastronomia zaczyna odradzać się na nowych zasadach, kluczowe jest, aby jak najszybciej zapełnić restauracje gośćmi, nie tylko w tym pierwszym etapie po odmrożeniu branży. Ta rola będzie należeć częściowo do nas, w nowym, intensywniejszym rytmie projektów. Przed nami dużo pracy – powrót do wielkiej skali flagowych, stacjonarnych Festiwali oraz launch nowych przedsięwzięć, o których już niebawem będzie głośno. Jestem pewien, że dzięki wspólnej pracy naszych doświadczonych zespołów uda się szybko wrócić na drogę sukcesów i zapewnić stałe wsparcie marketingowe oraz sprzedażowe dla branży restauracyjnej – dodaje Marcin Wawrzeń, Country Manager Restaurant Club.

Trwają rezerwacje na wiosenną edycję Restaurant Week. Festiwal potrwa prawie trzy tygodnie, do 27 czerwca. Bierze w nim udział blisko 350 restauracji z całej Polski. Na Gości czeka trzydaniowe menu w cenie 59 zł i formule #zerowaste. Wystarczy odwiedzić stronę www.RestaurantWeek.pl i dokonać rezerwacji.

(Informacja prasowa Restaurant Club)


Współpraca