Medale „Good Cheese” dla serów Hochland
Sery Hochland zdobyły medale w tegorocznym konkursie sera „Good Cheese" zorganizowanym w ramach kolejnej edycji Polskiego Kongresu Serowarskiego, którego finał zaplanowano w tym roku w Mrągowie 29 września, podczas uroczystej Gali.
Srebrny Medal w kategorii „serek na deser” zdobył Hochland Kanapkowy Czekoladowy, a brąz w najbardziej obleganej kategorii „ser na kanapkę” zdobył Hochland Naturalnie, że pyszny Śmietankowy.
W Polskim Kongresie Serowarskim uczestniczą producenci nabiału, przedstawiciele mediów, uczelni oraz dostawców rozwiązań technologicznych. Sery oceniali profesjonaliści: kucharze i szefowie restauracji. Konkurs „Good Cheese" dedykowany jest producentom, którzy komercyjnie oferują ser na polskim rynku. Nie ma w nim przegranych, ponieważ ogłaszane są jedynie trzy pierwsze miejsca w każdej ocenianej kategorii.
– W tym konkursie liczy się smak, bardzo dziękujemy za uzyskane wyróżnienia i cieszymy się, że nasze sery smakują! Cieszymy się tym bardziej, że wśród wyróżnionych produktów są nasze ostatnie nowości rynkowe, co potwierdza dobry kierunek prowadzonych przez nas działań – podkreśla Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.
(Informacja prasowa Hochland Polska)