Medale „Good Cheese” dla serów Hochland

Sery Hochland zdobyły medale w kilku kategoriach w konkursie sera „Good Cheese” zorganizowanym w ramach kolejnej edycji Polskiego Kongresu Serowarskiego, który odbył się we wrześniu w Lublinie, w Between Hotelu.

Sery z oferty Hochland zdobyły medale w kilku kategoriach. Złoty Medal w konkursie „Good cheese” zdobyła tegoroczna nowość – Almette bez laktozy w kategorii serek do smarowania. Srebrny Medal w kategorii „ready to go” zdobył ser Hochland Kanapkowy mini śmietanka i szczypior, a w kategorii ser „na deskę” srebro otrzymał ser Valbon.

W Polskim Kongresie Serowarskim uczestniczyli producenci nabiału, przedstawiciele mediów, uczelni oraz dostawców rozwi±zań technologicznych. Sery oceniali profesjonaliści: kucharze i szefowie restauracji. Organizatorem wydarzenia było Wydawnictwo Bikotech. W programie jak zwykle znalazło się sporo nowości. Uczestnicy Gali mieli również możliwość degustacji zwycięskich serów na specjalnie przygotowanym stole serowym.

– Konkurs „Good Cheese” dedykowany jest producentom, którzy komercyjnie oferują ser na polskim rynku. Nie ma w nim przegranych, ponieważ ogłaszane są jedynie trzy pierwsze miejsca w każdej ocenianej kategorii. W tym konkursie liczy się smak, bardzo dziękujemy za uzyskane wyróżnienia i cieszymy się, że nasze sery smakują! Hochland – to jest pyszne – od lat – niezmiennie! – powiedział Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.

(Informacja prasowa Hochland Polska)


Współpraca