Sertop – Serki na grilla
Ciepłe dni sprzyjają grillowaniu. Co można dodać do pieczonych na ruszcie mięs i warzyw oraz jak urozmaicić grillowe menu? – Oczywistym dodatkiem są różnego rodzaju sosy, w których maczamy kawałki pieczonych smakołyków – mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop Sp. z o.o. –
Do ich wykonania możemy wykorzystać serki topione Sertop, które dzięki doskonałej jakości są idealną bazą do błyskawicznego przygotowania domowych sosów na ciepło oraz dipów. Ich zaletą jest szybkość przygotowania i różnorodność smaku, które pozwalają w ciągu kilku minut przygotować serowy sos paprykowy, szczypiorkowy, czosnkowy lub o smaku Goudy. Alternatywnym wykorzystaniem serków jest ich pokrojenie i dodanie do warzyw, które dzięki zawartości białka będą bardziej odżywcze. Dla tych, którzy nie mają pod ręką noża polecamy sery topione w plastrach, które można zapiekać bezpośrednio na mięsie lub warzywach.
(Informacja prasowa SERTOP)