Świąteczne pralinki z Lazura i łososia
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: ok. 12-14 szt.
Stopień trudności: łatwy
Składniki:
- 100 g sera pleśniowego Lazur Błękitny
- 200 g łososia wędzonego w plastrach
- 100 g twarogu śmietankowego
- 50 g suszonej żurawiny
Sposób przygotowania:
- Żurawinę przelać wrzątkiem, a następnie zalać gorącą wodą i odstawić na 10 minut.
- Ser pleśniowy Lazur Błękitny pokruszyć i wymieszać z twarogiem. Dodać odsączoną żurawinę. Z masy serowej uformować kulki wielkości orzecha laskowego.
- Plastry łososia ostrożnie wyjąć z opakowania. Większe kawałki podzielić na pół. Serowe kulki delikatnie owinąć plastrami łososia. Układać w papilotkach zawinięciem do dołu.