WART-MILK na 4. Miejscu w Ogólnopolskim Rankingu Spółdzielni Mleczarskich w 2020 r.

Niezmiernie cieszy sukces Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej WART-MILK w Sieradzu, która zajęła 4 miejsce w Ogólnopolskim Rankingu Spółdzielni Mleczarskich w 2020 r. Ranking przygotowała redakcja „Strefy Gospodarki”, dodatku do „Dziennika Gazety Prawnej” Kapituła konkursowa oceniała zwiększające się rok do roku przychody ze sprzedaży oraz rosnący wynik finansowy. Zostały uwzględnione dane dotyczące produkcji mleka, realizację nowych inwestycji, politykę jakości, politykę personalną oraz działania prowadzone na rzecz lokalnych społeczności.



Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska WART-MILK w Sieradzu działa od 1926 roku. W swojej działalności łączy mleczarską tradycję z nowoczesnymi technologiami wytwarzanych produktów nabiałowych. Nadrzędnym celem działania OSM WART-MILK jest produkowanie wyrobów mleczarskich bezpiecznych dla zdrowia konsumentów i spełniających ich oczekiwania. Swoja misję realizuje poprzez zharmonizowanie wysokiej jakości, bezpieczeństwa zdrowotnego oraz dobrej ceny swoich produktów dostarczanych na rynki polskie i zagraniczne. OSM WART-MILK produkuje wyroby pod markami: MU!, ME! : Mleko UHT o różnej zawartości tłuszczu (0,5%,1,5%, 2,0%, 3,2%), śmietanki UHT (12%,18%,30%,36%), mleko kozie UHT w opakowaniach 1L oraz 500 ml.

(Informacja prasowa WART-MILK)


Współpraca