Kefir Łaciaty – nowość od Mlekpolu

Na letnie orzeźwienie, do chłodnika, potraw z grilla czy owocowego koktajlu. Jako przekąska lub składnik deseru – pomysłów na wykorzystanie kefiru Łaciatego jest naprawdę wiele. Nowość od Mlekpolu z pewnością przypadnie do gustu osobom, które chcą się zdrowo i smacznie odżywiać.

Kefir pitny naturalny marki Łaciate dostępny jest w dwóch wygodnych pojemnościach – 360 g oraz 1 l. Produkowany jest z polskiego mleka, bez dodatku konserwantów, sztucznych barwników czy aromatów. Ten fermentowany napój mleczny o orzeźwiającym smaku zawiera wiele cennych witamin i minerałów. Wspiera też układ trawienny, poprawia metabolizm, a dzięki niskiej kaloryczności – sprawdzi się w diecie osób dbających o linię. 

Kefir Łaciaty można traktować jako samodzielną, wartościową przekąskę lub składnik wielu potraw. Stanowi doskonałą bazę dla koktajli, smoothies i dipów, można go dodać do granoli, owsianki, marynaty czy sosu. Przy pomocy kefiru stworzymy także wiele dań na słodko i deserów – ciast, placków czy babeczek.

– Kefir to tradycyjny produkt, który za sprawą trendów związanych ze zdrowym odżywianiem, utrzymuje silną pozycję na rynku i doskonale sprawdza się w nowoczesnej kuchni. Marka Łaciate wychodzi zatem naprzeciw konsumenckim preferencjom, wprowadzając do oferty ten wysokiej jakości fermentowany napój mleczny. Kefir Łaciaty to idealna propozycja nie tylko na lato, w wygodnej butelce w dwóch pojemnościach do wyboru – mniejszej – dla osób, które lubią popijać kefir w pracy czy w szkole, i większej – jako ekonomiczne rozwiązanie dla całej rodziny – przekonuje Dorota Grabowska, Kierownik Działu Marketingu SM Mlekpol. 

Kefir Łaciaty charakteryzuje się prostym składem – to tylko mleko oraz żywe kultury bakterii i drożdży kefirowych. Cechuje go też wysoka zawartość białka, które między innymi pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Wyróżnia go kwaskowaty, przyjemny smak, tak lubiany przez miłośników naturalnych, fermentowanych napojów mlecznych.
 

Współpraca