Lekka sałatka z Serkiem Wiejskim wysokobiałkowym

Składniki na dwie porcje:


  • opakowanie Serka Wiejskiego wysokobiałkowego z Piątnicy – same ziarenka

  • miks sałat z rukolą – 180 g

  • duży pomidor malinowy

  • 1 cebula czerwona

  • ⅓ ogórka zielonego świeżego

  • łyżka oliwy lub łyżka oleju lnianego

  • pół pęczka koperku

  • 10 g pestek dyni

  • szczypta soli, szczypta pieprzu.



Wykonanie:

Miks sałat wymieszaj z pokrojonymi warzywami: pomidorem, ogórkiem, cebulą czerwoną oraz posiekanym koperkiem. Oliwę połącz z solą, pieprzem i wymieszaj wszystko z sałatą. Odcedź ziarenka serka wysokobiałkowego i posyp nimi sałatkę. Na końcu dodaj pestki dyni. Sałatkę podawaj z pieczywem lub solo.

Smacznego!

 


Współpraca