Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (18.04.2021)
23.04.2021 -
W okresie od 12 do 18 kwietnia 2021 r. w Polsce odnotowano wzrost większości cen przetworów mleczarskich w skali tygodnia. Jedynie cena mleka spożywczego UHT, jogurtu naturalnego oraz serwatki w proszku zmalała.
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
- cena – 1,99 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Ceny mleka spożywczego UHT:
- cena – 2,15 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
Ceny jogurtu naturalnego:
- cena – 4,34 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym - spadek o 0,3%
Ceny kefiru:
- cena – 2,84 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym - wzrost o 0,2%
Ceny śmietany i śmietanki:
- cena – 7,34 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,3%
Ceny masła:
- cena – 18,22 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Ceny mleka w proszku:
- cena – 11,43 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%
Ceny mleka zagęszczonego:
- cena – 7,00 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%
Cena serwatki w proszku:
- cena – 3,62 zł/kg
(23.04.2021 za gospodarz.pl)