Ceny serów w Polsce (25.06.2017)
02.07.2017 -
W okresie od 11 do 18 czerwca 2017 roku w Polsce odnotowano wzrost cen większości serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Edamskiego i sera pleśniowego zmalała.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 14,31 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%;
Cena sera Gouda:
- cena – 14,31 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 13,24 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 5,5%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 16,35 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 14,31 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,1%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 15,01 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%;
Cena sera Feta:
- cena – 10,04 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 17,66 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,9%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,13 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,71 zł/kg,