Hochland Professional na Expo Sweet 2023 - za nami największe w Polsce targi branży cukierniczej i lodziarskiej

Podczas 15. edycji targów Expo Sweet, trwających w dniach 26.02-01.03, Hochland Professional zaprezentował swoją ofertę Food Service, w tym wykorzystanie serów twarogowych Cremette i Creamland do komponowania deserów talerzowych. Specjalnie dla odwiedzjących przygotowywał je na żywo ambasador marki, Mistrz Cukiernictwa – Mariusz Górecki.

Targi Expo Sweet, przez ekspertów z tej branży, uznawane są za najciekawszą w kraju imprezę targową dla szeroko rozumianego cukiernictwa i lodziarstwa. Jednym z wiodących tematów tegorocznej edycji były desery na talerzu, których komponowanie – zarówno pod względem estetycznym, czyli „art of plating”, jak i w kwestii doboru smaków i konsystencji – daje ogromne pole do popisu warsztatu oraz kreatywności cukiernika i szefa kuchni. Na stoisku Hochland Professional pokazy komponowania deserów talerzowych prowadził ambasador marki, Mistrz Cukiernictwa Mariusz Górecki.

– Jak powtarza nasz ambasador, przy komponowaniu tego typu deserów najważniejsze jest umiejętne łączenie różnorodnych tekstur i konsystencji, architektoniczna forma dania oraz dobrana do niej pasująca kolorystyka. Pokazaliśmy, jak wykorzystać sery twarogowe do rozszerzenia asortymentu cateringowego w formie mini deserów – shotów, które są doskonałym uzupełnieniem oferty bankietowej. W deserach prezentowanych na naszym stoisku bohaterami były oczywiście sery twarogowe Cremette i Creamland, z których można wyczarować ciasta, lody, sosy, musy i pianki, a nawet chipsy oraz praliny. Odwiedzający nasze stoisko mieli okazję spróbować, jak smakują m. in. lody sernikowe z pomarańczą i imbirem, lody twarożkowe z bazylią i orzechami włoskimi, serkowa galaretka poziomkowo-malinowa, brownie z sosem serowym ze świeżą miętą czy tarteletki frangipani z dodatkiem sera – opowiada Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.

(Informacja Hochland Polska)


Współpraca