Jaglanka z orzechami, serkiem i borówkami – szybkie i zdrowe śniadanie bez glutenu!
Przygotowanie: 20 min. Porcje: 2
Składniki:
- 100 g kaszy jaglanej lub płatków jaglanych
- 250 ml mleka
- 250 ml wody
- kilka łyżek miodu
- 100 g orzechów (nerkowca lub pinii)
- 1 Serek Twój Smak naturalny OSM Piątnica
- 100 g borówek
Wykonanie:
1. Orzechy utłucz na miazgę w moździerzu. Wlej do rondla mleko i wodę, wsyp kaszę jaglaną (lub płatki jaglane) i pokruszone orzechy (garść orzechów zachowaj do dekoracji), gotuj 15 minut.
2. Ściągnij z ognia, dodaj łyżkę miodu i serek Twój Smak z Piątnicy, wymieszaj.
3. Przełóż jaglankę do miski, udekoruj borówkami i potłuczonymi orzechami polej miodem.