Medale i nagroda dla OSM WART-MILK

W dniach 28-30 września 2021r. w Mrągowie odbyła się kolejna Gala Polskiego Kongresu Serowarskiego, podczas której rozdano medale konkursu Good Cheese. Kulinarny konkurs Good Cheese dedykowany jest producentom, którzy oferują swoje sery na polskim rynku. Sery oceniane są przez Szefów kuchni, a ocena odbywa się pod patronatem Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierników w Warszawie.



W tym roku OSM WART-MILK w konkursie zdobyła dwa medale:

  • ZŁOTY MEDAL – w kategorii SER TWAROGOWY ŚWIEŻY – za Ser twarogowy śmietankowy MU!
  • SREBRNY MEDAL – w kategorii SEREK DO SMAROWANIA – za Serek kanapkowy naturalny.

3 października w czasie trwania Targów Smaki Regionów w Poznaniu odbył się Finał XX edycji konkursu ,,Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Samki Regionów”.

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska WART-MILK w 2019r. zdobyła ,,Tygiel Smaków” za twaróg tłusty KLINKA i tym samym miała możliwość udziału w konkursie ,,Perły 2021” organizowanego przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego. Kapituła konkursu przyznała Spółdzielni ,,Perłę 2021”– za Twaróg Tłusty KLINKA, którą osobiście odebrała Prezes Zarządu Irena Miedzińska.

(Informacja prasowa OSM WART-MILK)


Współpraca