Najbardziej zaskakujące dania, których spróbujesz podczas Festiwalu #NowyFineDining

Gęsina z prażonym makiem, ciecierzyca w karmelu warzywnym, a może wege kaszanka lub królik faszerowany wątróbką i kasztanami w sosie musztardowym? Jesteście ciekawi jak smakują takie niecodzienne połączenia smaków? Jeśli tak, to koniecznie wybierzcie się na Fine Dining Week #NowyFineDining, który powraca w nowej odsłonie już 17 listopada. Szefowie Kuchni specjalnie na Festiwal przygotowali unikalne dania #SpozaKarty dzieląc się swoją filozofią gotowania. Rezerwacje trwają na www.FineDiningWeek.pl. Poniżej podpowiadamy, które dania zdecydowanie warto spróbować!

Prawdziwa fuzja smaków!

Jesienna edycja Fine Dining Week potrwa od 17 listopada do 5 grudnia. Najwybitniejsi Szefowie Kuchni z wiodących restauracji w kraju zaserwują Gościom unikalne pięciodaniowe menu w specjalnej festiwalowej cenie 139 zł (z Visa 30 zł rabatu). Atrakcyjność każdego doświadczenia powoduje, że wybór jednej restauracji nie należy do najłatwiejszych. Do każdego menu Goście otrzymają festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic Water. Jakie zaskakujące połączenia smaków proponują restauracje? Sprawdźcie!

QUALE – ŁÓDŹ

W łódzkim Quale jedną z festiwalowych propozycji jest aromatyczny krem czosnkowy z podwędzanym podkarpackim twarogiem i zielonym jabłkiem. Więcej nie zdradzamy!

Chmielna – Trójmiasto (Gdańsk)

Jeśli będziecie nad morzem koniecznie zajrzyjcie do Chmielnej. Szef Kuchni specjalnie na Festiwal przygotował udko z królika faszerowane króliczą wątróbka i kasztanami w sosie z musztardy dijon z sałatką z kopru włoskiego i jabłek Granny Smith.

Trzy Gęsi – Kraków

Listopad gęsiną stoi! Tę najlepszą spróbujecie w tematycznej, krakowskiej restauracji “Trzy Gęsi”. W karcie dań noga z gęsi z dynią, burakiem i prażonym makiem. Kto się skusi?

Elixir by Dom Wódki – Warszawa

Stołeczny Elixir by Dom Wódki wszystkich miłośników mięsa zaprasza na konfitowaną golonkę, duszoną kapustę z pomidorami i koperkiem, pieczone ziemniaki na soli morskiej z sosem musztardowym!

Scena Kulinarna Art Restaurant – Silesia (Bytom)

Macie ochotę na zaskakujący deser? Jeśli tak, to koniecznie wybierzcie się do Sceny Kulinarnej na Śląsku. Słodkie zakończenie festiwalowej uczty w opcji B to mus z palonej białej czekolady ze słonym karmelem i fasolą tonka oraz ciastem cygaretkowym.

Wszystkie propozycje festiwalowych restauracji oraz oferowane przez nie menu znajdują się na stronie www.FineDiningWeek.pl. Organizatorzy wraz z Szefami Kuchni z ponad siedemdziesięciu najwybitniejszych restauracji przewidują ogromne zainteresowanie Festiwalem. Szacuje się, że w wydarzeniu weźmie udział nawet 15 tysięcy Gości! Dlatego warto już dziś dokonać wcześniejszej rezerwacji, aby zapewnić sobie dostęp do najlepszych stolików i najbardziej pożądanych restauracji w festiwalowych miastach. Partnerem transakcyjnym festiwalu jest marka Visa, dzięki której Goście skorzystają z rabatu -30zł.

Termin Festiwalu: 17 listopada – 5 grudnia

(Informacja prasowa Fine Dining Week)


Współpraca