Nowy sposób odkrywania restauracji – CHEF’S MENU od Restaurant Club!

Ruszyła codzienna inicjatywa RestaurantClub CHEF’S MENU! Organizatorzy największych Festiwali kulinarnych w Polsce proponują nowy sposób odkrywania restauracji. Chefowie najlepszych kuchni w Polsce zapraszają na popisowe dania, menu i sharingi w ekologicznej formule wcześniejszej rezerwacji oraz okazyjnej cenie. Rezerwacje na CHEF’S MENU trwają na stronie https://restaurantclub.pl/chefsmenu.

CHEF’S MENU to odkrywanie słynnych i nowych restauracji w ich najlepszym wydaniu. Bohaterami wydarzenia są Chefowie oraz ich unikalne menu, którymi zaskoczą wymagające podniebienia Gości. W inicjatywie RestaurantClub bierze udział kilkadziesiąt słynnych restauracji z całej Polski, w których Chefowie przygotowują swoje popisowe dania. Wśród nich znajdziemy m.in. stołeczną NUTĘ, Wolną Europę, Słodki Słony Familia, Arubę Sophisticated Ribs Bar, InAzia czy wielkopolski Rynek.

Jeśli więc szukasz eleganckiej restauracji na wieczorne spotkania z drugą połówką, przyjaciółmi czy rodziną, koniecznie zarezerwuj wysublimowaną symfonię smaków w nowej restauracji NUTA w reżyserii gwiazdkowego Chefa Andrei Camastry. Jego wieloletnie doświadczenie widać w precyzyjnie skomponowanych zestawach opartych na tradycyjnej, wytwornej kuchni polskiej z włoskimi i azjatyckimi akcentami. Specjalnie dla Gości RestaurantClub, Chef Andrea Camastra przygotował pięć, nowatorskich propozycji, z których Goście będą mogli na miejscu skomponować własne, trzydaniowe menu!

Jedną z gwiazd CHEF’S MENU jest również Ceviche Bar. W tej restauracji kryje się całe bogactwo kulinarne Ameryki Południowej – owoce morza i czerwone mięso, wędzone, ostre i drażniące język smaki, słodycz palonego cukru i owoców tropikalnych – a to wszystko w interpretacji Chefa Martina Gimeneza Castro. Na Gości czekają cztery rodzaje ceviche: robalo (okoń morski, czerwona cebula, chilli, kolendra, pomidory, sezam); langostinos (krewetki, leche de tigre, mleko kokosowe, pomidory); mixto (krewetki, okoń morski, ośmiornica, leche de tigre); atun (tuńczyk, tajska bazylia, orzechy ziemne, puree z batata). Posiłek zakończą dwa kieliszki szampana Frerejean Freres Brut.

Mieszcząca się w pięknie odrestaurowanym pałacyku Szucha Restauracja Baczewskich to siostra popularnej lwowskiej restauracji o tej samej nazwie. Obydwa miejsca nawiązują do historii rodziny Baczewskich, a ich znakiem rozpoznawczym jest kuchnia lwowsko-warszawska z lat dwudziestych i trzydziestych ubiegłego stulecia czerpiąca inspirację ze współczesności. Tak powstał doskonały zestaw 3 tatarów: z tuńczyka, troci i krewetek uzupełniony domowymi piklami (zestaw dla dwojga), którego Goście będą mogli spróbować podczas CHEF’S MENU. Ponadto dla każdego Gościa przewidziana jest degustacja 3 kieliszków wina, odpowiednio dobranych do dań. Polecamy się spieszyć – liczba miejsc jest ograniczona!

Pełna lista restauracji biorących udział w CHEF'S MENU znajduje się pod linkiem: https://restaurantclub.pl/chefsmenu. Akcja ma formułę otwartą, co oznacza, że restauracje w dowolnym momencie mogą zgłosić chęć uczestnictwa. Co ważne – inicjatywie przyświeca idea #SzanujJedzenie. Dzięki systemowi wcześniejszego wyboru menu, restauracje zamawiają dokładnie tyle składników, ile potrzeba do skomponowania wybranego menu. W ten sposób ograniczane jest marnowanie jedzenia.

Jeśli więc jesteś znudzony klasycznymi pozycjami w menu i chcesz eksplorować popisowe menu najlepszych Chefów, wykorzystaj tę szansę i nowy sposób poznawania restauracji! Rezerwacje trwają na https://restaurantclub.pl/chefsmenu

(Informacja prasowa Restaurant Club)


Współpraca