Perliczka pieczona z serkiem topionym
Składniki:
- 1 perliczka
- 2 cienkie płaty słoniny
- 24 małe młode cebulki
- 24 małe pieczarki
- 1 serek topiony Złoty Ementaler SERTOP
- 50 g masła
- gruba sól
- pieprz
Perliczkę umyć i osuszyć, do środka włożyć serek topiony posypany solą i pieprzem. Tuszkę obłożyć płatami słoniny, związać; zrumienić w brytfannie z połową masła, posypać solą i pieprzem. Cebulki obrać, pieczarki oczyścić. Smażyć na patelni w pozostałym maśle, aż do całkowitego odparowania wody, doprawić solą i pieprzem. Cebulki i pieczarki ułożyć wokół perliczki. Piec, często podlewając sosem. 60 min. w temp. 230°C, aż mięso zmięknie.
Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl
Autor przepisu: Marta