Perliczka pieczona z serkiem topionym

Składniki:




  • 1 perliczka

  • 2 cienkie płaty słoniny

  • 24 małe młode cebulki

  • 24 małe pieczarki

  • 1 serek topiony Złoty Ementaler SERTOP

  • 50 g masła

  • gruba sól

  • pieprz



Perliczkę umyć i osuszyć, do środka włożyć serek topiony posypany solą i pieprzem. Tuszkę obłożyć płatami słoniny, związać; zrumienić w brytfannie z połową masła, posypać solą i pieprzem. Cebulki obrać, pieczarki oczyścić. Smażyć na patelni w pozostałym maśle, aż do całkowitego odparowania wody, doprawić solą i pieprzem. Cebulki i pieczarki ułożyć wokół perliczki. Piec, często podlewając sosem. 60 min. w temp. 230°C, aż mięso zmięknie.

Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl

Autor przepisu: Marta


Współpraca