Sertop z nowymi przepisami

Tyski producent serków topionych stworzył kolejne inspiracje na potrawy z serkami w roli głównej. Na blogu www.serkiwkuchni.pl pojawiły się nowe przepisy na sakiewkę schabową, serowe curry czy klopsiki z serem smażonym Hauskyjza.



– Serek topiony był i w dalszym ciągu jest obecny w polskiej kuchni i to nie tylko na kanapkach – mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop sp. z o.o. – Polacy kochają gotować i coraz częściej odkrywają nowe zastosowania powszechnie używanych w kuchni produktów, takich właśnie jak serki topione. Aby ułatwić im zadanie, stworzyliśmy książkę kulinarną z daniami, które można w prosty sposób przygotować z użyciem polskich, łatwo dostępnych składników i dzięki temu nadać nieco odmienny charakter nawet zwyczajnej marchewce czy schabowemu. Żeby nuda kuchni nie zabiła naszego apetytu.


Współpraca