Spomlek przenosi i powiększa Bursztynową

W 2020 roku Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek otworzyła pierwszą serową restaurację Bursztynowa, wyjątkowy koncept marketingowy, w którym stawia na doświadczenie z produktem. Teraz Spółdzielnia przenosi i znacząco powiększa restaurację Bursztynową.

Bursztynowa potrzebuje więcej przestrzeni
Restauracja, zlokalizowana na Nowym Świecie, stała się szybko miejscem spotkań dla miłośników serów, gdzie większość potraw bazowała na serach produkowanych przez Spomlek, ale również dobrego jedzenia, które w Bursztynowej było niejednokrotnie doceniane przez znawców kulinarnych. Oprócz codziennego serwowania dań, Bursztynowa była miejscem organizacji eventów, spotkań firmowych, a także planem zdjęciowym dla programów muzycznych. W okresie świątecznym była miejsce na wigilijne kolacje oraz spotkania rodzinne i towarzyskie.

Popularność restauracji przyciągnęła grono wiernych fanów, jednak ograniczona przestrzeń stała się przeszkodą w dalszym rozwoju. Z tego powodu, Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek podjęła decyzję o przeniesieniu lokalu do większego miejsca. Pod koniec maja Bursztynowa na Nowym Świecie została zamknięta, by mogła się rozwijać w nowym, przestronnym lokalu.
 

Aż 400 mkw. powierzchni nowej Bursztynowej
Nowa siedziba Bursztynowej, mieszcząca się na rogu ul. Królewskiej i Marszałkowskiej, zajmuje imponujące 400 mkw. w nowoczesnym budynku biurowym. Restauracja będzie oferować lunche dla pracowników, a jej wnętrze zostanie zaprojektowane z myślą o stworzeniu przytulnej atmosfery.

Dwie oddzielne sale pozwolą na organizację większych przyjęć i spotkań, a przestrzeń będzie również dostosowana do potrzeb ekip produkcyjnych i filmowych, które z większym rozmachem będą mogły realizować programy kulinarne z udziałem serów, takich jak Bursztyn, Rubin i Szafir, dojrzewających od 3 do 36 miesięcy.
Otwarcie nowej Bursztynowej planowane jest na wrzesień.
Nazwa lokalu pochodzi od jednego z najbardziej cenionych serów z portfolio mleczarni – długo dojrzewającego sera Bursztyn.
 

Współpraca