Światowy Dzień Burgera z Hochland
Dokładnie 28 maja obchodzony jest Światowy Dzień Burgera. Właśnie wystartowała kampania promocyjna Światowego Dnia Burgera z Hochland w prasie i internecie.
Historia burgerów sięga XIX wieku. To właśnie w Hamburgu powstała ta najpopularniejsza przekąska składająca się z chrupiącej bułki, nadzienia z mięsa mielonego i różnych dodatków, nazywana „Hamburger Rundstück”.W czasach rewolucji przemysłowej, większość Europejczyków podróżowała do Stanów Zjednoczonych właśnie z Hamburga, gdzie znajdował się jeden z największych portów europejskich. Statki z Hamburga zaczęły docierać do Nowego Jorku i to właśnie tam zaczęto SERwować steki w stylu hamburskim. Dzisiaj Burgery przeżywają renesans, silnie rozwija się oferta food trucków i opcja na wynos. Burgery występują w wielu odsłonach, obok standardowej jest premium vege, fit i zestawy DIY. Do nich idealnie pasują z oferty produktów Hochland Professional sery topione Cheddar: klasyczny i biały rekomendowane przez Szefów Kuchni: (180) Cheddary w plastrach – idealne do burgerów – YouTube
Sery Hochland Cheddar mają szerokie zastosowanie, idealnie pasują do kanapek, bagietek, tostów, wrapów, zapiekanek, ale również do sosów i zup. Przekąski z cheddarami Hochland na długo zachowują swoją świeżość. Nie wysychają i nie ciemnieją, a ich elastyczność pozwala na kreowanie szerokiego spektrum finger foodów, jakie oferuje kuchnia street food.
Poniżej znajduje się link do spotu reklamowego przygotowanego z okazji Światowego Dnia Burgera z Hochland:
Więcej inspiracji i rekomendacji kulinarnych dostępnych jest na stronie www.hochlandprofessional.pl