Złote Medale Targów WorldFood Warsaw
26 marca 2018 w restauracji Moonsfera w Warszawie odbyła się konferencja prasowa z okazji zbliżającej się V edycji Targów WORLDFOOD WARSAW oraz podsumowanie ocen jury w konkursie o Złoty Medal Targów. Zostały też ogłoszone wyniki.
Jury w składzie Jarosław Uściński (przewodniczący jury, prezes OSSKiC), Kevin Aiston, Grzegorz Łapanowski, Agnieszka Szpaderska (dyrektor targów), Kurt Scheller, prof. Krzysztof Krygier degustowało i oceniało specjały krajowe i zagraniczne. Przyznano 18 medali i 16 wyróżnień. Wręczenie statuetek i medali targowych odbędzie się 11 kwietnia podczas wieczornej gali.
Wśród zakładów mleczarskich Złoty Medal otrzymał Kefir bez laktozy z probiotykiem, Robico.
Dużym zainteresowaniem jury cieszyły się też:
- Pesto z jarmużu Eko, Dary Natury,
- Olej z prażonych nasion słonecznika, Eka Medica,
- Paprykarz wegetariański, Primavika,
- Sok jabłkowo-gruszkowy NFC, Galicja Europa Sp. z o.o.,
- Krem z orzechów laskowych bez dodatku mleka Nocciolata, Italimport Sp. z o.o.
Wszystkim nagrodzonym serdecznie gratulujemy.