Zupa cebulowa z Kabanosem Pepperoni
czyli klasyka z nutą nowoczesności
Polska kuchnia słynie z doskonałych zup. Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. zapraszają do przygotowania zupy cebulowej z Kabanosem Pieczonym Maestro Pepperoni. Propozycja szczególnie polecana zwolennikom pikantnych dań.
Składniki:
- 1,5 l bulionu
- 6 cebul
- 1 puszka pomidorów
- 4 ząbki czosnku
- sól, pieprz, papryka
- 1 łyżka oregano
- 1/3 szklanki mąki
- 3 szt. Kabanosów Pieczonych Maestro Pepperoni Zakładów Mięsnych Henryk Kania S.A. (certyfikat „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT)
- 1/3 szklanki śmietany
- 6 łyżek masła
- 1 liść laurowy
- 1 łyżka tymianku
Przygotowanie:
Cebulę obieramy i kroimy, dodajemy zmiażdżony czosnek i dusimy na maśle do uzyskania miękkości (do 30 minut). Cały czas mieszamy i pilnujemy, aby zbytnio nie zarumienić cebuli.
Oprószamy delikatnie mąką, wlewamy pomidory z puszki wraz z zalewą i przyprawiamy.
Wlewamy bulion i gotujemy około 20 minut. Kabanosy kroimy w krążki i dodajmy do zupy pod koniec gotowania, doprawiamy śmietaną.