Zupa cebulowa z Kabanosem Pepperoni

czyli klasyka z nutą nowoczesności

Polska kuchnia słynie z doskonałych zup. Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. zapraszają do przygotowania zupy cebulowej z Kabanosem Pieczonym Maestro Pepperoni. Propozycja szczególnie polecana zwolennikom pikantnych dań.

Składniki:

  • 1,5 l bulionu
  • 6 cebul
  • 1 puszka pomidorów
  • 4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, papryka
  • 1 łyżka oregano
  • 1/3 szklanki mąki
  • 3 szt. Kabanosów Pieczonych Maestro Pepperoni Zakładów Mięsnych Henryk Kania S.A. (certyfikat „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT)
  • 1/3 szklanki śmietany
  • 6 łyżek masła
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżka tymianku

Przygotowanie:

Cebulę obieramy i kroimy, dodajemy zmiażdżony czosnek i dusimy na maśle do uzyskania miękkości (do 30 minut). Cały czas mieszamy i pilnujemy, aby zbytnio nie zarumienić cebuli.

Oprószamy delikatnie mąką, wlewamy pomidory z puszki wraz z zalewą i przyprawiamy.
Wlewamy bulion i gotujemy około 20 minut. Kabanosy kroimy w krążki i dodajmy do zupy pod koniec gotowania, doprawiamy śmietaną.

 


Współpraca