Akademii Prawa Żywnościowego

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają do udziału w Akademii Prawa Żywnościowego, która odbędzie się w dniach 17-18 maja 2023 r. w formule on-line na platformie ZOOM.

Oświadczenia środowiskowe w branży spożywczej

  • Klasyfikacja środków spożywczych pod kątem stosowania substancji dodatkowych

oraz aktualne problemy interpretacyjne związane z dodatkami do żywności

  • Jakość i bezpieczeństwo żywności w orzecznictwie Trybunału Sprawiedliwości UE
  • Odpowiedzialność producenta za bezpieczeństwo żywności – wybrane aspekty prawne
  • Maksymalne poziomy witamin i składników mineralnych oraz innych substancji w żywności
  • Zmiany w regulacjach dotyczących suplementów diety i żywności funkcjonalnej
  • Zmniejszenie pestycydów w żywności. Nowa propozycja Komisji Europejskiej

i jej wpływ na branżę spożywczą

  • Nowe ryzyka w żywności – surowcowe i opakowaniowe – przegląd oraz przeciwdziałanie

Gwarantujemy najbardziej aktualne informacje dotyczące przepisów regulujących jakość i bezpieczeństwo żywności!

Informacja na temat konferencji na stronie www.pfpz.pl

Zapraszamy do udziału!

Kontakt:

Monika Jonczak – dyrektor ds. marketingu

e-mail: m.jonczak@pfpz.pl

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców

  1. Cybernetyki 19B, 02-677 Warszawa

M:+ 48 604 143 104


Współpraca