Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (04.09.2016)

14.09.2016 -

W dniach od 29 sierpnia do 4 września 2016 roku odnotowano wzrost cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena mleka w proszku, serwatki i mleka spożywczego UHT wzrosła.

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 15,32 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%;

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,53 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%;

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,21 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,0%;

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,71 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%;

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,71 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%;

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,75 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%;

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,91 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%;

Ceny kefiru:

  • cena – 2,59 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,77 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%.

(14.09.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)


Współpraca