Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (05.06.2016)

16.06.2016 -

W dniach od 30 maja do 5 czerwca 2016 roku odnotowano spadek cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena masła i jogurtu naturalnego wzrosła.

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 11,13 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%;

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,18 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%;

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 5,93 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%;

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,32 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,7%;

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,66 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%;

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,68 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%;

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,83 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%;

Ceny kefiru:

  • cena – 2,60 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%;

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,60 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%.

(16.06.2016 za Gospodarz.pl/ARR)


Współpraca