Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (1.01.2017)

11.01.2017 -

W dniach 26.12.2016 r.-1.01.2017 r. odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena masła, zagęszczonego mleka, a także kefiru zmalała.

Ceny przetworów mleczarskich

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 19,65 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 9,48 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,12 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5,3%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,50 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 6,4%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,83 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,95 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 4,02 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,63 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 6,40 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,4%

(11.01.2017 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)


Współpraca