Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (1.01.2017)
11.01.2017 -
W dniach 26.12.2016 r.-1.01.2017 r. odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena masła, zagęszczonego mleka, a także kefiru zmalała.
Ceny przetworów mleczarskich
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
- cena – 19,65 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Ceny mleka w proszku:
- cena – 9,48 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%
Ceny zagęszczonego mleka:
- cena – 6,12 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5,3%
Ceny serwatki w proszku:
- cena – 3,50 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 6,4%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
- cena – 1,83 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Ceny mleka spożywczego UHT:
- cena – 1,95 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
Ceny jogurtu naturalnego:
- cena – 4,02 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Ceny kefiru:
- cena – 2,63 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%
Cena śmietany i śmietanki:
- cena – 6,40 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,4%
(11.01.2017 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)