Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (13.11.2016)

24.11.2016 -

W dniach 7-13.11.2016 roku odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena kefiru oraz śmietany i śmietanki spadła.

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 18,79 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,2%;

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,51 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,4%;

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,59 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 6,2%;

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,25 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%;

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,80 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%;

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,89 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%;

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,94 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%;

Ceny kefiru:

  • cena – 2,59 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%;

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,97 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%.

(24.11.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)


Współpraca