Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (14.08.2016)
23.08.2016 -
W dniach od 8 do 14 sierpnia 2016 roku odnotowano wzrost cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena serwatki w proszku i jogurtu naturalnego spadła.
Ceny przetworów mleczarskich
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
- cena – 14,71 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,4%;
Ceny mleka w proszku:
- cena – 7,47 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%;
Ceny zagęszczonego mleka:
- cena – 6,23 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%;
Ceny serwatki w proszku:
- cena – 2,57 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,4%;
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
- cena – 1,69 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%;
Ceny mleka spożywczego UHT:
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%;
Ceny jogurtu naturalnego:
- cena – 3,95 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%;
Ceny kefiru:
- cena – 2,64 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,1%;
Cena śmietany i śmietanki:
- cena – 5,68 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%.
23.08.2016