Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (14.08.2016)

23.08.2016 -

W dniach od 8 do 14 sierpnia 2016 roku odnotowano wzrost cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena serwatki w proszku i jogurtu naturalnego spadła.



Ceny przetworów mleczarskich

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 14,71 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,4%;

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,47 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%;

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,23 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%;

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,57 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,4%;

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,69 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%;

Ceny mleka spożywczego UHT:

  •  
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%;

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,95 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%;

Ceny kefiru:

  • cena – 2,64 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,1%;

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,68  zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%.

23.08.2016


Współpraca