Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (16.04.2017)

30.04.2017 -

W dniach 9-16 kwietnia 2017 roku odnotowano spadek cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko ceny serwatki, mleka spożywczego pasteryzowanego i śmietanki wzrosły.



Ceny masła:

  • cena – 18,23 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,6%;

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,83 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,2%;

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,29 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5,3%;

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,79 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%;

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,81 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%;

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,92 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%;

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 4,15 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%;

Ceny kefiru:

  • cena – 2,65 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%;

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 6,14 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%.

(30.04.2017 za gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)


Współpraca