Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (16.10.2016)

28.10.2016 -

W dniach od 10 do 16.10.2016 r. odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena zagęszczonego mleka i jogurtu naturalnego zmalała, a cena kefiru pozostała niezmienna.

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 18,21 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,26 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,4%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,38 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,05 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,78 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,83 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,94 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,56 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2%

(28.10.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)


Współpraca