Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (19.02.2017)
28.02.2017 -
W dniach 13-19.02.2017 r. odnotowano spadek cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena zagęszczonego mleka, serwatki w proszku, kefiru oraz śmietany i śmietanki wzrosła.
Ceny przetworów mleczarskich
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
- cena – 1,70 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
Ceny mleka w proszku:
- cena – 9,28 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,4%
Ceny zagęszczonego mleka:
- cena – 6,85 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 8,6%
Ceny serwatki w proszku:
- cena – 3,53 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 5,0%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
- cena – 1,80 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
Ceny mleka spożywczego UHT:
- cena – 1,89 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,8%
Ceny jogurtu naturalnego:
- cena – 3,98 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
Ceny kefiru:
- cena – 2,64 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Cena śmietany i śmietanki:
- cena – 6,15 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%
(28.02.2017 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)