Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (19.03.2017)

30.03.2017 -

W dniach 13-19.03.2017 roku odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena mleka spożywczego pasteryzowanego, mleka w proszku, serwatki w proszku i masła zmalały.

Ceny masła:

  • cena – 1,74 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%;

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,81 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%;

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 7,13 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 11%;

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,61 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%;

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,80 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%;

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,92 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%;

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 4,16 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%;

Ceny kefiru:

  • cena – 2,63 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%;

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 6,16 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%.

(30.03.2017 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)


Współpraca