Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (20.11.2016)

01.12.2016 -

W dniach 14-20.11.2016 roku odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena mleka w proszku, zagęszczonego mleka i serwatki w proszku spadła.

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 19,12 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%;

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,43 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,4%;

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,40 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 6,2%;

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,22 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%;

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,80 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%;

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,91 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%;

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,98 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%;

Ceny kefiru:

  • cena – 2,61 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 6,02 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%.

(01.12.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)


Współpraca