Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (21.08.2016)

09.09.2016 -

W dniach od 15 do 21 sierpnia 2016 roku odnotowano spadek cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena serwatki w proszku, masła i mleka spożywczego wzrosła.

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 15,12 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,8%;

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,45 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%;

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,22 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%;

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,66 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,4%;

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,70 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%;

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,73 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%;

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,89 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%;

Ceny kefiru:

  • cena – 2,58 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%;

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,67 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%.

(09.09.206 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)


Współpraca