Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (22.01.2017)

01.02.2017 -

W dniach 15-22.01.2017 roku odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena masła, mleka spożywczego pasteryzowanego, jogurtu naturalnego, śmietany i śmietanki zmalała.

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 18,98 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%;

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 10,56 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 16,3%;

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,19 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,9%;

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,34 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%;

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,81 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%;

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,91 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%;

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 4,08 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%;

Ceny kefiru:

  • cena – 2,63 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%;

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 6,09 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%.

(01.02.2017 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)


Współpraca