Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (24.07.2016)

10.08.2016



W dniach od 18 do 24 lipca 2016 roku odnotowano zróżnicowanie cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej.

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 14,01 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%;

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,56 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,0%;

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 5,92 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%;

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,62 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,7%;

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,66 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%;

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,69 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%;

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,78 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%;

Ceny kefiru:

  • cena – 2,57 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%;

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,56 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%.

(10.08.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)


Współpraca