Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (26.02.2017)

09.03.2017 -

W dniach 19-26.02.2017 roku odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko ceny mleka w proszku, zagęszczonego mleka, kefiru oraz śmietany i śmietanki spadły.



Ceny przetworów mleczarskich

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,70 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%;

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 9,10 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%;

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,66 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,8%;

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,54 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%;

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,80 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%;

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,90 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%;

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 4,06 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,2%;

Ceny kefiru:

  • cena – 2,57 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%;

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 6,08 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%.

(09.03.2017 Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)


Współpraca