Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (26.03.2017)

06.04.2017 -

W dniach 20-26.03.2017 roku odnotowano spadek cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena masła, zagęszczonego mleka, serwatki w proszku i jogurtu naturalnego wzrosła.

Ceny masła:

  • cena – 17,69 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%;

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,52 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,4%;

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 7,34 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,9%;

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,70 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,5%;

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,79 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%;

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,91 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%;

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 4,18 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%;

Ceny kefiru:

  • cena – 2,62 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%;

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 6,13 zł/kg,
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%.
06.04.2017 Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA

Współpraca