Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (26.03.2017)
06.04.2017 -
W dniach 20-26.03.2017 roku odnotowano spadek cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena masła, zagęszczonego mleka, serwatki w proszku i jogurtu naturalnego wzrosła.
Ceny masła:
- cena – 17,69 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%;
Ceny mleka w proszku:
- cena – 8,52 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,4%;
Ceny zagęszczonego mleka:
- cena – 7,34 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,9%;
Ceny serwatki w proszku:
- cena – 3,70 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,5%;
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
- cena – 1,79 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%;
Ceny mleka spożywczego UHT:
- cena – 1,91 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%;
Ceny jogurtu naturalnego:
- cena – 4,18 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%;
Ceny kefiru:
- cena – 2,62 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%;
Cena śmietany i śmietanki:
- cena – 6,13 zł/kg,