Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (27.11.2016)

06.12.2016 -

W dniach 20-27.11.2016 roku odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena mleka spożywczego pasteryzowanego, zagęszczonego mleka i serwatki w proszku spadła.

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 19,39 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%;

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 9,05 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 7,4%;

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,39 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%;

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,12 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,9%;

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,79 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%;

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,94 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%;

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,95 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%;

Ceny kefiru:

  • cena – 2,63 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%;

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 6,03 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%.

(06.12.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)


Współpraca