Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (3.07.2016)

13.07.2016 -

W dniach od 27 czerwca do 3 lipca 2016 roku odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena jogurtu naturalnego, serwatki w proszku i zagęszczonego mleka wzrosła.



Ceny przetworów mleczarskich

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 12,67 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%;

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,26 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%;

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 5,99 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%;

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,28 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%;

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,66 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%;

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,70 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,2%;

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,73 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%;

Ceny kefiru:

  • cena – 2,61 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%;

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,56 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%.

(13.07.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)

 

 

 

 

 


Współpraca