Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (30.10.2016)

08.11.2016 -

W dniach od 24 do 30.10.2016 r. odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena mleka w proszku i mleka spożywczego pasteryzowanego zmalała.

Ceny przetworów mleczarskich

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 18,25 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,35 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,32 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,22 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,5%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,78 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,88 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,6%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,64 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost 1,3%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 6,03 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%
08.11.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA

Współpraca