Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (6.11.2016)
Dodano: 2016-11-17
W dniach 30.10-6.11.2016 roku odnotowano spadek cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena masła, mleka spożywczego i serwatki w proszku wzrosła.
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
- cena – 18,39 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;
Ceny mleka w proszku:
- cena – 8,31 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%;
Ceny zagęszczonego mleka:
- cena – 6,20 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%;
Ceny serwatki w proszku:
- cena – 3,23 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%;
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
- cena – 1,78 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%;
Ceny mleka spożywczego UHT:
- cena – 1,86 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%;
Ceny jogurtu naturalnego:
- cena – 3,92 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%;
Ceny kefiru:
- cena – 2,56 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,0%;
Cena śmietany i śmietanki:
- cena – 6,01 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%.
(17.11.2016 Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)