Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (6.11.2016)

Dodano: 2016-11-17



W dniach 30.10-6.11.2016 roku odnotowano spadek cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena masła, mleka spożywczego i serwatki w proszku wzrosła.

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 18,39 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,31 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%;

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,20 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%;

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,23 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%;

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,78 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%;

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,86 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%;

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,92 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%;

Ceny kefiru:

  • cena – 2,56 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,0%;

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 6,01 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%.

(17.11.2016 Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)


Współpraca