Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (9.04.2017)
24.04.2017 -
W dniach 3-9.04.2017 roku odnotowano spadek cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena masła, mleka spożywczego pasteryzowanego i UHT wzrosła.
Ceny masła:
- cena – 18,22 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%;
Ceny mleka w proszku:
- cena – 8,17 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%;
Ceny zagęszczonego mleka:
- cena – 6,64 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5,1%;
Ceny serwatki w proszku:
- cena – 3,75 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%;
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
- cena – 1,80 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%;
Ceny mleka spożywczego UHT:
- cena – 1,93 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%;
Ceny jogurtu naturalnego:
- cena – 4,16 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%;
Ceny kefiru:
- cena – 2,66 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%;
Cena śmietany i śmietanki:
- cena – 6,17 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%.
(24.04.2017 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)