Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (9.04.2017)

24.04.2017 -

W dniach 3-9.04.2017 roku odnotowano spadek cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena masła, mleka spożywczego pasteryzowanego i UHT wzrosła.

Ceny masła:

  • cena – 18,22 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%;

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,17 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%;

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,64 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5,1%;

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,75 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%;

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,80 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%;

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,93 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%;

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 4,16 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%;

Ceny kefiru:

  • cena – 2,66 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%;

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 6,17 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%.

(24.04.2017 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)


Współpraca