Ceny serów w Polsce (01.10.2017)
09.10.2017 -
W okresie od 24 września do 1 października 2017 r. w Polsce odnotowano zróżnicowaną relację cen serów w skali tygodnia.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego:
- cena – 14,77 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%;
Cena sera Gouda:
- cena – 14,69 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 15,23 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 16,25 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,6%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 14,88zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 15,16 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,93 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 19,62 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 8,99 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%.
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,66 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%.
(09.10.2017 za gospodarz.pl)