Ceny serów w Polsce (07.08.2016)
19.08.2016 -
W okresie od 1 do 7 sierpnia 2016 roku ceny serów w Polsce były zróżnicowane. Wzrosła cena sera Edamskiego, Gouda, Cheddar, Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego i Mozzarella.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 11,60 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%;
Cena sera Gouda:
- cena – 11,56 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,9%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 11,25 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,9%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 13,23 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,9%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 11,45 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 12,23 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,2%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,35 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 17,00 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 8,93 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,54 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%.
(19.08.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)