Ceny serów w Polsce (1.01.2017)
12.01.2017 -
W okresie od 26 grudnia 2016 r. do 1 stycznia 2017 r. w Polsce odnotowano zróżnicowany stosunek cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Edamskiego została niezmienna.
Cena sera Edamskiego
- cena – 14,56 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,6%
Cena sera Gouda
- cena – 14,83 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Cena sera Cheddar
- cena – 11,81 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%
Cena sera Ementaler
- cena – 15,91 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,6%
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
- cena – 14,86 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%
Cena sera Mozzarella
- cena – 13,56 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
Cena sera Feta
- cena – 9,81 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%
Cena sera pleśniowego
- cena – 18,38 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%
Cena twarogu min. 40%
- cena – 9,06 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.
- cena – 6,75 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,3%
(12.01.2017 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)