Ceny serów w Polsce (10.07.2016)
22.07.2016 -
W okresie od 4 do 10 lipca 2016 roku ceny serów w Polsce w większości wzrosły. Jedynie cena sera Feta i serka wiejskiego pozostała niezmienna.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 10,66 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,2%;
Cena sera Gouda:
- cena – 10,51 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,6%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 11,18 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 7,7%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 12,71 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 10,27 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 12,01 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,31 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 17,36 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,52 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian.
(22.07.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)